Gå till innehåll

Verktygsfält

Tre föreläsningar i samarbete med Suicide Zero!

Exempelbild för nyhet

Välkommen på tre digitala föreläsningar om åldrandets utmaningar, om att rusta sitt barn för livet och att rädda liv.

Våga Fråga äldre
10 september kl. 14.00-15.30

En digital föreläsning som riktar sig till dig över 18 år som vill lära dig mer om bland annat åldrandets utmaningar, hur man pratar med någon som inte mår bra och varningstecken att vara uppmärksam på.

Datum och tid: 10 september, klockan 14:00 – 15:30
Anmälan: Suicide zero föreläsning äldre- Strömstad (stromstad.se) Länk till annan webbplats.
Plats: Digitalt via Teams. Länk skickas ut efter anmälan.


Våga Fråga
11 september kl. 18-19.30


Att prata om hur vi mår är det mest förebyggande vi kan göra – det kan rädda liv. Samtidigt är det inte så lätt att veta vad man ska säga och fråga i mötet med någon som mår dåligt. I föreläsningen Våga fråga får du lära dig hur du kan agera när du misstänker att någon i din närhet har det svårt.

Våga fråga går igenom aktuell fakta om självmord, vilka varningstecken man ska vara uppmärksam på, utmanar gamla sanningar och myter samt ger praktiska råd om hur man får till ett bra samtal med någon som inte mår bra. Att prata om hur vi mår är det mest förebyggande vi kan göra - det kan rädda liv.

Materialet har tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, läkare och forskare. Ingen förkunskap krävs och vänder sig till alla över 18 år.

Datum och tid: 11 september, klockan 18:00 – 19:30
Anmälan: Suicide zero föreläsning vuxna - Strömstad (stromstad.se) Länk till annan webbplats.
Plats: Digitalt via Teams. Länk skickas ut efter anmälan.

Livsviktiga snacka- rusta ditt barn för livet
12 september kl. 18-19.30

Här får du som förälder eller annan vuxen med en 9–12 åring i din närhet kunskap om hur du kan prata med barn och unga om deras mående. Forskningen visar nämligen att förmågan att uttrycka hur man mår och känner, tillsammans med en god relation till en förälder eller annan närstående vuxen, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna som finns i livet.

Föreläsningen innehåller bland annat information om skyddsfaktorer, psykiska besvär, barns utveckling, verktyg för samtal med barn samt praktiska övningar.
Materialet är helt baserat på boken Livsviktiga snack, som tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, kuratorer, läkare och forskare.

Föreläsningen är ca. 80 minuter lång inklusive efterföljande frågestund.
Ingen förkunskap krävs.

Datum och tid: 12 september kl. 18:00 – 19:30
Anmälan: Suicide zero föreläsning barn - Strömstad (stromstad.se) Länk till annan webbplats.
Plats: Digitalt via Teams. Länk skickas ut efter anmälan.


Kontaktpersoner för föreläsningarna:
Linn Karlsson, Folkhälsostrateg, Munkedals kommun, Linn.Karlsson@munkedal.se, 0524-181 71 eller Lillan Fahlstedt Folkhälsostrateg, Tanums kommun, Lillan.Fahlstedt@tanum.se, 0525-185 13

Arrangörer till föreläsningarna är Strömstads kommun, Lysekils kommun, Munkedals kommun, Orusts kommun, Tanums kommun, Sotenäs kommun, Trollhättan stad, Vänersborgs kommun, Uddevalla kommun, Melleruds kommun, Åmåls kommun, Dals-Eds kommun, Färgelandas kommun och Bengtsfors kommun, i samverkan med Suicide Zero.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 september 2024