Gå till innehåll

Verktygsfält

Föreläsning: Dröm stort Ge 100%

Exempelbild för nyhet

Dopning är i dag främst en växande folkhälsofråga och inte enbart kopplat till idrotten. Pressen att se bra ut och få snabba resultat är stor, vilket potentiellt placerar många i en riskzon då snabba resultat lockar. Marianne Ahlborg, driven proffsboxare med rätt inställning, kommer under kvällen berätta om hennes resa och hur hon förändrade sin kropp och nådde otroliga resultat 100% rent.

Om Marianne Ahlborg:

När jag klev in i en boxningslokal för allra första gången kunde jag aldrig ana att det skulle bli en så stor del av mitt liv. Men som jag fick kämpa. Jag var en av få tjejer som utövade sporten och det var utan tvekan tufft. Lite över ett år efter att dottern Julia kom till världen är det klart att Marianne Ahlborg går mot ytterligare en proffsmatch. Den blonda söta tjejen från Trollhättan kom från ingenstans och jag vet att många underskattade mig. Jag älskade att vara en underdog.
Inga drömmar är för stora, hårt jobb lönar sig alltid i slutändan är ett motto jag haft med mig väldigt länge och något som jag verkligen alltid trott på. Jag har aldrig varit någon talang. Det är hårt jobb, vilja och disciplin som tagit mig långt. 2020 gick hon över till proffsboxningen och har idag 8 proffsmatcher i bagaget – 7 vinster, 1 förlust.

I samband med den nationella uppmärksamhetsveckan mot dopning och genom arbetsmetoden 100% Ren Hårdträning, som syftar till att minska användningen av och tillgången på anabola androgena steroider (AAS) och andra dopningspreparat på träningsanläggningar, anordnas denna föreläsning.

Målgrupp:

Vårdnadshavare/föräldrar, viktiga vuxna, personal och medlemmar på träningsanläggningar och idrottsföreningar, elevhälsa, fritidsledare, fältassistenter, personal inom skola, vård, omsorg, politiker och polis.

Arrangörer:

Vänersborgs kommun, Trollhättans stad, Lilla Edets kommun och Uddevalla kommun.

Plats:

På plats i Mötessal Bojorten, Vänersborgs kommun eller Vänersborgs kommuns Youtubekanal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Datum/tid:

7 oktober, klockan 17.30 - 19.00

Anmälan sker till Hanna Kyrkander, drogförebyggande samordnare i Vänersborgs kommun på e-post hanna.kyrkander@vanersborg.se.

Obs. Ingen anmälan behövs för att se föreläsningen på Youtube.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 september 2024