Gå till innehåll

Verktygsfält

Ny kvällsentré invigd på Timjan

Exempelbild för nyhet

Den kreativa mötesplatsen Timjan har nu kvällsöppet efter att en ny ingång invigdes i torsdags.

Den nya entrén öppnades efter önskemål från Timjans besökare om senare öppettider. Tidigare kom du som besökare endast in via biblioteket, som stänger klockan 18. Med den nya ingången 50 meter längre upp längs gatan kan Timjan ha öppet till klockan 21 och ge ungdomarna mer tid att vara där.

Under invigningen mötte jag både personal och ungdomar som ofta besöker Timjan, och alla verkar nöjda med den nya ingången.

My, en av de ungdomar jag fått chansen att prata med, berättar:
- Jag är verkligen nöjd med den nya ingången. Det är bra att vi kan vara här längre nu. Jag gillar att vara social och testa på olika aktiviteter här. Min favorit lokal är Hilma.

Bianca, som är med i utställningsgruppen, tycker det är roligt att hänga med sina kompisar. Utställningsgruppen träffas varje torsdag.

Fabian, som besökte Timjan för första gången nyligen, säger:
- Allt ser fint ut här och jag har fått ett bra första intryck. Lokalerna är verkligen bra.

Vad erbjuder Timjan?

Timjan har flera olika rum och erbjuder flera aktiviteter. Ett av de populära rummen är Studion. Den kan du boka själv och spela in exempelvis podd eller musik. Andra rum inkluderar en läshörna och en 3D-skrivare. På Timjan är det också ett tema varje månad - under september är det måleri som gäller.

David som arbetar på Timjan, är också glad över den nya ingången. Han säger:
- Jag är stolt över att vi har lyckats få till den här förändringen. Många har önskat att vi skulle ha en separat ingång för Timjan, så det känns bra att vi nu har det och kan uppfylla ungdomarnas önskemål. Det har också gjort att vi kan ha öppet längre, vilket är fantastiskt.

David betonar att Timjan handlar om att vara nära besökarna och att skapa en god kontakt med dem.
- Vi vill vara en plats där ungdomarna känner sig välkomna och där de kan utvecklas och vara kreativa. Med den nya ingången hoppas vi kunna hjälpa fler och ge dem mer tid att använda våra lokaler.

Den nya ingången är alltså ett stort steg för Timjan. Den gör det möjligt för dem att hålla öppet längre och att erbjuda fler aktiviteter till besökarna.

- Vi hoppas att fler ungdomar kommer att upptäcka Timjan nu när vi har en separat ingång, säger David och fortsätter Med Pontus, vår nya kollega, får vi också större möjligheter att hjälpa besökarna, speciellt de som är intresserade av att använda studion.

Text: Lisa

Relaterad information

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 september 2024