Gå till innehåll

Verktygsfält

Har du besökt konsthallens utställning om Vargön?

Exempelbild för nyhet

Konsthallens nya utställning Det vilda har en tolkning av Vargön i fokus.

Meningen med utställningen är att fånga Vargöns kännetecken; den grova naturen och även delar av livet som utspelar sig på Vargön.

Utställningen är öppen från 14 september till 16 november.

Konstnärernas tolkning

Utställningens konstverk är gjorda av Statira Jazayeri och Linn Bredberg, två artister som gör konst på väldigt olika sätt.

Hela utställningen är ett sätt att tolka livet på Vargön på ett helt nytt sätt, och uttrycka det genom konst.

Statira Jazayeri

Statira har framförallt avbildat naturen på Vargön. Men kastar också ljus på det mänskliga genom att avbilda skrot som lämnats kvar av folk. Hon jobbar mycket med olika material, och använder det på ett eget sätt. Hon sätter ihop metall och tyg för att sen forma tyget.

Linn Bredberg

Linn har gjort om ett helt rum till ett konstverk, som är lite som en scen. I konstverket finns en älg, en grill, en trädgårdsstol och en hög med fallfrukt (frukt som ramlat ned från träd).

Dessa saker är dock inte bara normala föremål, men är visade i form av olika karaktärer, nästan som schackpjäser. Det är för att man ska se på sakerna på ett annat sätt.

Konstverket har också en video, som spelas automatiskt när man går framför älgen. Det är en video med många älgar som folk från Vargön har fotat utanför deras hus.

Text: Yngve

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 oktober 2024