Gå till innehåll

Verktygsfält

Utlysning

Vänersborgs konsthall och Grafiska Sällskapet samverkar för en kommande utställning i Vänersborg 2025. Vi söker fyra konstnärskap. Utlysningen pågår 1 oktober – 15 januari, och är endast öppen för föreningen Grafiska Sällskapets medlemmar.

Nätet

Ordet nätet är både främmande och familjärt. Ett nät gjort med tvistade snören och rep fångar in och håller kvar medan det digitala nätet, bestående av ettor och nollor sprider ut och öppnar upp.

I utställningen Nätet vill vi visa på den kreativa uttömningen och öppnandet av ett ämne som enbart konstnärer kan. Visa på mångsidighet av tolkningar som finns av ord och begrepp.

En jury kommer efter avslutad utlysningsperiod gå igenom inkomna ansökningar och erbjuda fyra konstnärer, medlemmar i Grafiska Sällskapet att medverka i utställningen Nätet, 10 maj-14 juni 2025 i Vänersborgs konsthall. Medverkande konstnärer erhåller ett arvode i enlighet med MU-Avtalet samt resa inom Sverige och boende i anslutning till vernissage. Konsthallen står för fraktkostnaden av konstverk som sker genom gemensamt valt postombud av konstnär och konsthall.

Jury och uttagningskriterier

En jury bestående av fyra konstnärer från Grafiska Sällskapet och två curatorer från Vänersborgs konsthall kommer välja ut fyra konstnärer att delta i utställningen. Jurybeslutet meddelas i slutet av januari 2025.

Urvalskriterier:

  • Konstnärlig kvalitet
  • Verksidén ska vara nyskapande och intresseväckande
  • Utställningen ska lyfta fyra olika konstnärskap/grupper och visa på fyra varierade perspektiv av begreppet Nätet.
  • Genomförbarhet. Medverkande konstverk ska finnas klara för leverans 4 veckor innan utställning. Frakt av konstverk ska ske senast 11 april 2025. Installering av konstverk görs av konsthallens personal.

Ansökan ska innehålla namn, kontaktuppgifter, CV och portfolio samt verksidé till verket/verken med en text som förklarar hur de förhåller sig till temat nätet.

Ansökan till medverkan i utställningen Nätet

Ansökan är öppen 1 oktober-15 januari 2025 och görs digitalt genom nedanstående formulär.

För att ansökan ska vara giltig måste du vara medlem i föreningen Grafiska Sällskapet och betalat ansökningsavgiften, 300 sek till föreningen innan ansökningsperiodens slut.





Portfolion ska innehålla 3-7st referenser till tidigare konstverk. Bifoga 1 eller 2 filer.


Beskriv din idé till konstverket/konstverken och hur de förhåller sig till temat Nätet, (max 400 ord). (Obs! Det är lättare för dig att skriva din text i ett annat program och sedan klistra in den här i fältet.)
Jag/vi söker som enskild konstnär eller som grupp * (obligatorisk)
Jag/vi söker som enskild konstnär eller som grupp


Det går bra att ansöka som grupp eller duo och som enskild konstnär. Observera att en ansökan för en grupp och duo bedöms på samma sätt som en enskilds konstnärs ansökan och hela gruppen arvoderas gemensamt som en enskild konstnär.

Information om konsthallen

Vänersborgs konsthall växte fram för 20 år sedan genom att lokala konstnärer gick samman. Tillsammans la de grunden för en utställningsverksamhet som sedan kom att övergå och drivas i kommunalregi med syfte att stärka samtidskonsten i Vänersborg. Konsthallens uppdrag idag är att visa samtidskonst och bedriva konstpedagogiska aktiviteter för barn och unga. Konsthallen arbetar också med den offentliga konsten i Vänersborg.

Vänersborgs konsthalls vision och grunduppdrag. Pdf, 98.9 kB.

Grafiska Sällskapet

Grafiska Sällskapet är en ideell förening och den fungerar som en uppsamlingsplats för information om grafik och en mötesplats för de som älskar att titta på grafiska blad eller trycka dem.

Inlbetalning görs direkt till Grafiska Sällskapet
PGnummer, Nordea 40 78 56 - 4
Kostnad för att ansöka är 300 sek.

För frågor kring ansökan maila marta.cassel@vanersborg.se och för frågor kring ansökningsavgiften kontakta styrelsen@grafiskasallskapet.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 september 2024